Holland World Expo Milan 2015

share grow live

Voeding en alles wat daarmee samenhangt is het centrale thema van de World Expo Milaan 2015. Hier vindt u meer over de Nederlandse deelname.

Over World Expo

slide 1
slide 1
slide 1
slide 1

Het programma van Nederland vindt plaats op twee locaties:

Dutch festival

Dutch Festival is het Nederlandse paviljoen op het expo terrein. Nederland komt met een sfeervol Parade/Festival paviljoen, waarop veel te zien en te beleven is. De gedachten worden geprikkeld, de smaakpapillen worden gestimuleerd en de moeie voeten komen tot rust.

Lees meer

Dutch festival

Al eeuwen is Nederland bezig met het oplossen van kwesties rond voeding, water en energie en dat doen we op een bijzondere manier: Share Grow Live. Op het paviljoen wordt dit verhaal verteld via een centrale tentoonstelling en tijdelijke exposities over onder meer de toekomst van groenten en fruit, nieuwe manieren van voedsel maken en eten en de relatie tussen natuur en technologie. Ook voedselkunst en kunstvoedsel worden niet vergeten.

Iedere dag zijn er proeverijen, demonstraties, workshops en optredens, zodat er een echte festivalsfeer zal ontstaan. En uiteraard is er veel lekkers te eten, van Hollandse klassiekers zoals bitterballen en stroopwafels tot spannende nieuwe gerechten. Het restaurant in de kas, de foodtrucks en het reuzenrad zijn er voor alle soorten trek.

Speciaal voor kinderen worden speurtochten, workshops en andere leuke dingen georganiseerd.

Seminars, lezingen, meet and greets en andere activiteiten zorgen ervoor dat de zakelijke bezoekers hun tijd op het paviljoen niet alleen plezierig maar ook nuttig kunnen besteden. Voor meer informatie klik hier.

delen op

Dutch court

Dutch Court bevindt zich in het Milanese Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia "Leonardo da Vinci". Expert meetings, seminars, matchmaking en een expositie over Nederland innovatieland, maken de Dutch Court gedurende zes maanden de plek voor zakelijk Nederland en hun internationale contacten.

Lees meer

Dutch court

Het Dutch Court is gevestigd in het monumentale museum Leonardo da Vinci, een van oorsprong 16e eeuws klooster in het centrum van Milaan.

B2B-programma voor Nederland

Of het nu een besloten sessie is van een bedrijf met een paar geselecteerde prospects of een diner voor een paar honderd man, deze historische plek biedt ondernemers veel kansen.

In samenwerking met het NCH (Nederlands Centrum voor Handelsbevordering als exclusieve partner) realiseren we in de periode van 1 mei t/m 31 oktober 2015 een internationaal business-to-business programma voor het Nederlandse bedrijfsleven, voor provincies, regio’s en gemeentes, koepels, netwerkorganisaties en kennisinstellingen. Onderdelen van het B2B-programma zijn onder andere: VIP Expo Tours, expert meetings, seminars, matchmaking sessies en investment sessies (inward en outward investment).

Food tentoonstelling Museon

Het Museon (Den Haag) ontwikkelt samen met Holland World Expo Milano de food innovations tentoonstelling in het Dutch Court.

Het Museon ontwikkelt zich tot ‘global museum’ in de periode 2015-2016. Samenlevingen, culturen en economieën opereren niet onafhankelijk van elkaar, maar zijn door internationale handel en geldstromen, politiek, informatie- en communicatietechnologie, mobiliteit en migratie onderling verbonden. Het klimaat verandert, economische ontwikkeling en bevolkingsgroei maken heroriëntatie op het gebied van energie, voedsel en grondstoffen noodzakelijk. Het Museon toont het belang van deze thema’s.

In Milaan toont het Museon bijzondere en creatieve Nederlandse voedselinnovaties.

Meedoen? Word partner van Holland @ World Expo Milano 2015 

delen op

Nieuws

Share Grow Live

Samen delen, ontwikkelen, groeien, leven. Het is de Dutch way. Hoe we daar in Nederland mee omgaan en wat voor ideeën en oplossingen we hebben delen we graag met de rest van de wereld om met zijn allen nog verder te komen en onze kwaliteit van leven te verbeteren. Welkom.

Lees verder

Share Grow Live

Een van de meest fundamentele behoeftes van de mensheid is om onze kwaliteit van leven te verbeteren. Of het nu om meer welvaart gaat of sociaal-culturele vooruitgang, het leidt tot grote lokale en mondiale uitdagingen. Deze zijn divers en met elkaar verbonden. Voor een duurzaam toekomstig leven op onze planeet moeten hiervoor oplossingen gevonden worden.

Share

Uiteindelijk kan het vinden van oplossingen voor de mondiale uitdagingen alleen lukken door wereldwijde samenwerking en het internationaal delen van onze kennis en natuurlijke grondstoffen. We moeten het samen doen.

In Nederland zijn wij gewend om samen te werken. We weten niet beter. Door onze geografische ligging - de Holland Delta, het water dat ons omringt - is dit altijd noodzakelijk geweest. Ons land had altijd nieuwe en creatieve oplossingen nodig, die alleen optimaal konden worden ontwikkeld en ingezet in samenwerking met elkaar. Van landaanwinning tot gewasverdeling en waterbeheersing, in Nederland is dat oplossingsgericht gedaan.

Grow

Daarnaast heeft Nederland een vruchtbare bodem om te groeien, kennis te ontwikkelen en tot nieuwe ideeën te komen; juist door die Delta, maar ook door onze unieke decentrale en democratische, sociale maatschappij, met een lange geschiedenis van internationale voedselproductie, innovatieve landbouw en eerlijke verdeling van land, water en andere hulpbronnen.

Nederland is nummer 63 in de wereld qua bevolking en nummer 134 wat betreft oppervlakte. Desondanks zijn we de tweede voedselexporteur ter wereld en vele Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen zijn wereldwijd leidend op diverse voedselgerelateerde gebieden. Ze spelen een belangrijke rol in het zoeken naar oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen rond bijvoorbeeld voedselzekerheid en –veiligheid en het duurzaam gebruik van water, energie en andere hulpbronnen.

Live

Oplossingen die gevonden moeten worden voor een duurzaam kwalitatief toekomstig leven op onze planeet, voor zo veel mogelijk mensen.

delen op

Werken op de World Expo?

Helpen de Nederlandse deelname aan de World Expo een succes te maken? Zie hier het overzicht van alle actuele vacatures en stageplaatsen.

Alle vacatures

Het Nederlands paviljoen in progress

We zijn hard bezig met de voorbereidingen voor het paviljoen. We nemen u graag mee.

Impressie

Het Nederlands paviljoen in progress delen op

Nederlands Talent in Milaan

Verschillende Nederlandse kunstenaars die werken op het snijvlak van kunst, voeding, water en energie zullen in Milaan acte de presence geven. Bovendien zullen tientallen aanstormende talenten uit de Nederlandse muziek, dans, fotografie en beeldende kunst laten zien waarom zij een mondiaal podium verdienen. Wie gaan er komen? Dat maken we binnenkort bekend.

Nederlands Talent in Milaan

delen op

Expo Milaan te zien op Business Channel

Op het paviljoen zal veel lekkers te eten en drinken zijn, van bekende hits tot heel verrassende, aparte en creatieve dingen. Foodtrucks zullen ons een grote diversiteit aan lekkernijen voorschotelen.

Lees meer

Expo Milaan te zien op Business Channel

Aanstaande zondag stond Business-channel onder meer in het teken van EXPO MILAAN 2015. Business-channel is de mediapartner voor Expo Milano 2015 en de komende weken zullen we hier regelmatig updates over brengen. Deze week ging Business Channel naar het WTC Den Haag waar een informatie sessie plaatsvond over de Expo en wat voor mogelijkheden er zijn voor Nederlandse bedrijven om deel te nemen.

Aflevering gemist? Kijk de aflevering hier terug!

delen op

Overweldigende belangstelling voor info sessie over Nederland op WorldExpo Milaan 2015

Donderdag 19 februari vond er een informatiesessie plaats in het WTC The Hague over de Nederlandse deelname aan de World Expo in Milaan. Vind hier de presentaties en foto's van de bijeenkomst

Meer informatie

Overweldigende belangstelling voor info sessie over Nederland op WorldExpo Milaan 2015

In een bomvolle zaal van gastheer WTC The Hague kregen bedrijven, vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid en van buitenlandse ambassades in Nederland informatie over Holland op Expo Milaan 2015, zowel op de Expo site als in het Science Center Leonardo da Vinci.

De presentaties van die dag vindt u hier : 
Presentation Erik van der Schaft
Presentation Jan Siemons

Klik hier voor nadere informatie over het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH).


 
 

 

delen op

Internationaal nieuws

Abitare (HET internationale design en architectuurblad uit Milaan) heeft onlangs een nummer uitgebracht over de Expo paviljoens, waaronder Nederland.

Lees het artikel

Bomenkaravaan naar Milaan

Twintig enorme bomen uit Baarn zijn in konvooi vertrokken naar de World Expo in Milaan.

Lees het artikel

Bomenkaravaan naar Milaan

Op de voorpagina van de Stentor

delen op

Partners

Deelnemen

Word ook partner

Word partner

In samenwerking met onze exclusieve partner NCH (Nederlands Centrum voor Handelsbevordering) realiseren we in de periode van 1 mei t/m 31 oktober 2015 een internationaal business-to-business programma voor het Nederlandse bedrijfsleven, voor provincies, regio’s en gemeentes, koepels, netwerkorganisaties en kennisinstellingen. Onze partners profileren zich op het Expo-terrein met een eigen aanwezigheid en in een eigen zaal in het Dutch Court in het Museo Leonardo da Vinci. Hiermee creëren zij een ‘thuisbasis’ in Milaan voor hun tailor-made B2B-programma, voor bedrijfs- en productpresentaties en matchmaking events met wereldwijd inkomende zakelijke delegaties en investeerders.

Doe mee

Word partner

 

De deelname van partners op het Nederlands paviljoen is mogelijk vanaf de duur van 1 week. In overleg kunnen wij de mogelijkheden voor een langere periode met u bespreken. Lees hier meer over het gebruik van paviljoententen voor partners.

B2B-programma voor partners en bedrijven

Het B2B-programma voor Nederland biedt voor bedrijven tal van mogelijkheden zakelijke kansen te verkennen in Milaan en nieuwe business partners en investeerders te ontmoeten gedurende expert meetings en matchmaking events. Lees hier meer over het B2B-programma.

Food tentoonstelling

De Nederlandse food tentoonstelling in het museum Leonardo da Vinci vormt het hart van het Dutch Court. Download de folder.

Partner worden? Stuur ons een bericht en wij nemen spoedig contact met u op.

errors

Bezig met verzenden...